مطالب آموزشی

آخرین تغییرات قانون مالیات بر ارزش افزوده طلا

فهرست مطالب

مجلس شورای اسلامی ۱۲ تیرماه ۱۴۰۰، قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده را بعد از رفع ایرادات اصلی و تایید شورای نگهبان به دولت ابلاغ کرد. یکی از موارد مهم که در قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده در نظر گرفته شده امکان استرداد مالیات‌های اخذ شده در فرآیند تولید یک کالاست؛ همچنین مالیات از اصل طلا هم در این قانون حذف شده که برای فعالان صنف طلا و خریداران مصنوعات طلا خبر مهمی است.

اجرای قانون حذف مالیات بر ارزش افزوده طلا از دی ماه ۱۴۰۰

قانون حذف مالیات بر ارزش افزوده از اصل طلا از دی ماه ۱۴۰۰ قابل اجراست.

از سال ۱۳۸۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده طلا تصویب و این مالیات به اصل قیمت طلا اضافه شد و مقدار آن از ۳% شروع و تا ۹% افزایش یافت.

می‌توان گفت قانون مالیات بر ارزش افزوده به ضرر خریدار است و خریدار در هنگام فروش طلای خود به دلیل کسر مالیات پرداختی متضرر می‌شد، بنابراین اتاق اصناف طرح اصلاح این قانون را به کمسیون اقتصادی مجلس ارائه کرد.

با توجه به مفاد قانون حذف مالیات ارزش افزوده از اصل طلا طبق این قانون، ۹% مالیات ارزش افزوده فقط به اجرت و سود طلا تعلق می‌گیرد و اصل طلا از این مالیات معاف است.

این قانون در ۱۲ تیرماه سال ۱۴۰۰ توسط مجلس شورای اسلامی به دولت ابلاغ شد و مهلت اجرای آن شش ماه بعد از تاریخ ابلاغ یعنی دی ماه ۱۴۰۰ است.

هنگام خرید طلا، ارزش افزوده اصل طلا را ندهید

با توجه به اینکه طبق قانون جدید ارزش افزوده، ارزش افزوده از اصل طلا حذف شده و مالیات فقط به سود و اجرت طلافروش تعلق می‌گیرد، نه به قیمت اصل طلا، از این پس در صورت خرید طلا دقت کنید که ۹% مالیات را روی قیمت اصلی طلا حساب نکنند و تنها سود و اجرت طلافروش شامل مالیات می‌شود.

تاثیر حذف ارزش افزوده از اصل طلا

درباره تأثیر این قانون بر بازار می‌توان گفت با توجه به اینکه بسیاری از مردم، طلا را به‌دلیل سرمایه‌گذاری خریداری می‌کنند با اعمال این قانون روند خوبی در بازار طلا ایجاد می‌شود.

مالیات بر ارزش افزوده اصل طلا، ۹% بوده و زمانی که دریافت این مالیات لغو شود، طبیعی است که قیمت نهایی برای مصرف‌کننده کاهش می‌یابد و میزان تقاضا برای خرید طلا افزایش می‌یابد.

طبق قانون جدید ارزش افزوده به دلیل حذف ارزش افزوده از اصل طلا، مردم از این پس ‌می‌توانند طلای ساخته شده و زیورآلات را به عنوان کالای سرمایه‌ای خریداری کنند و در واقع ضمن کمک به چرخه تولید، نیازی به خرید طلای آب شده و سکه غیربانکی نیست.

دلیل اعتراض طلافروشان به قانون مالیات بر ارزش افزوده چه بود؟

♦ طلا فروشان و تولیدکنندگان مصنوعات طلا معتقد بودند که طلا کالای مصرفی نبوده و نباید مشمول مالیات بر ارزش افزوده شود، بنابراین  باعث اعتراض و تجمعات آنها شد.

♦ در نهایت اصلاح و تغییر قانون و تصویب قانون جدید ارزش افزوده در سال ۱۴۰۰ این مشکل را حل کرده و اصل طلا شامل مالیات بر ارزش افزوده نمی‌شود. در واقع پس از ۱۰ سال فعالان صنف و اتحادیه طلا و جواهر توانستند قانونگذار را در این زمینه قانع کنند.

♦ طبق گفته رئیس اتحادیه طلا و جواهر در ۱۰ سال اجرای قانون ارزش افزوده پیشین و دریافت ۹ درصد مالیات برارزش افزوده از کل طلا، قیمت تمام شده برای خریدار طلا بالا رفت و تقاضا برای خرید کاهش یافت که رکود بی‌سابقه صنف و صنعت طلا و جواهر را به دنبال داشت و موجب تعطیلی بخش وسیعی از کسب و کارهای این صنف شد.

♦ بر اساس ماده ۲۶ قانون مالیات برارزش افزوده مصوب سال ۱۴۰۰، اصل طلا، جواهر و پلاتین از مالیات بر ارزش افزوده معاف شدند و تنها از اجرت و سود مصنوعات طلا مالیات دریافت خواهد شد.

♦ البته قانون به شرطی اصل طلا را از مالیات برارزش افزوده معاف کرده که طلافروشان معاملات خود را در سامانه جامعی که سازمان امور مالیاتی موظف به طراحی و ایجاد آن است ثبت کنند.

♦ بنابراین لغو مالیات بر اصل طلا، بازار طلا را به نفع خریداران و اصلاح قیمت‌ها تغییر می‌دهد، ضمن آنکه به باور این فعال صنف طلا و جواهر، قانون جدید این صنف را از رکود و ورشکستگی اجرای ناقص این قانون نجات می‌دهد.

نحوه جلوگیری از تخلفات در طلا فروشی ها

طبق توضیح رئیس اتحادیه طلا و جواهر برای جلوگیری از تخلفات، صندوق فروش مکانیزه در طلافروشی‌ها تعبیه می‌شود که فروشنده اطلاعات مربوط به قیمت طلا، اجرت و سود را وارد سیستم کرده و قیمت نهایی توسط سیستم محاسبه می‌شود و این اطلاعات به سیستم مرکزی به عنوان ناظر ارسال می‌شود.

از مهم‌ترین پارامترهایی که اخیراً بیشتر کسب‌و‌کارها را با چالش مواجه ساخته است نحوه اعتراض و لایحه‌نویسی، اظهارنامه ارزش افزوده تطبیقی، فراهم نمودن آیتم‌های برگه دعوتنامه رسیدگی حوزه مالیاتی، طراحی انبار متناسب با حجم و میزان فروش، استرداد به موقع از اعتبار مالیاتی و خیلی موارد دیگر است.

شما می‌توانید با دریافت مشاوره از طرف متخصصان  به تمام ابهامات در این خصوص پایان دهید.

(منبع سایت پرشین حساب)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *