بخشنامه و دستورالعمل ها

خدمتی دیگر از خدمات غیرحضوری سازمان امور مالیاتی کشور تسهیل پرداخت مالیات مشاغل با اجرای دستورالعمل تبصره ماده 100

سازمان امور مالیاتی بزرگ‌ترین سازمان‌ اقتصادی کشور است که مأموریت آن وصول مالیات حقه دولت براساس قوانین مالیاتی موجود در کشور است. یکی از رویکردهای اساسی سازمان امور مالیاتی کشور ایجاد بستر و شرایطی است که مؤدیان بتوانند به سادگی تکالیف مالیاتی خود را به انجام برسانند. در حوزه مالیات مشاغل این امکان با صدور و اجرای دستورالعمل تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم فراهم گشته است.

ﺳﻪشنبه، 16 خرداد 1402 | Article Rating

   

سازمان امور مالیاتی برای تسهیل پرداخت مالیات مشاغل چه قدمی برداشته است؟

سازمان امور مالیاتی کشور امکانات و ابزارهای مختلفی جهت تسهیل پرداخت مالیات مشاغل فراهم آورده که یکی از مهم‌ترین این ابزارها استفاده از تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم برای مشاغل و اصناف است. به عبارت دیگر در سال جاری با صدور و اجرای بخشنامه استفاده از تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم فعالان اقتصادی می‌توانند به شکل ساده‌تری تکالیف مالیاتی خود را به سرانجام برسانند.

کارکرد دستورالعمل تبصره ماده 100 چیست و چه کسانی مشمول این تبصره می‌شوند؟

براساس این تبصره سازمان امور مالیاتی کشور می‌تواند برخی مشاغل یا گروه‌هایی از آنان را که مجموع فروش کالا یا ارائه خدمات آنها در سال 1401 مبلغ 67 میلیارد و 200 میلیون ریال بوده و فرم مالیات مقطوع برای آنها در درگاه خدمات الکترونیک سازمان بارگذاری شده است را از انجام بخشی از تکالیف از قبیل نگهداری اسناد و مدارک موضوع این قانون و ارائه اظهارنامه مالیاتی معاف کند و مالیات مؤدیان مذکور را به صورت مقطوع تعیین و وصول نماید.

ملاک سازمان امور مالیاتی برای تعیین مالیات مقطوع چیست؟

سازمان امور مالیاتی با توجه به اطلاعات موجود در پایگاه‌های اطلاعاتی این سازمان و سوابق مؤدی، مالیات مقطوع را تعیین و آن  را طی فرمی در درگاه خدمات الکترونیکی سازمان به نشانی my.tax.gov.ir بارگذاری می‌نماید.

کدام گروه از مشاغل نمی‌توانند از تبصره ماده 100 استفاده کنند؟

پزشکان، مشاوران حقوقی، وکلا و به طور کلی اصناف و فعالان اقتصادی که از دستگاه کارت‌خوان استفاده نمی‌کنند و همچنین صاحبان مشاغلی که مکلف به استفاده از پایانه فروشگاهی هستند اما با توجه به اطلاعات دریافتی نسبت به نصب و استفاده از آن تاکنون اقدام نکرده‌اند نمی‌توانند از تسهیلات فرم ماده 100 استفاده نمایند.

آمار و ارقام چه می‌گویند؟

در سال ۱۴۰۰ تعداد مؤدیان مالیاتی مشمول مالیات مشاغل که اقدام به تسلیم اظهارنامه یا فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم نموده‌اند، حدود 9/2 میلیون نفر بوده که این رقم در سال ۱۴۰۱ به حدود 4/4 میلیون نفر رسیده است که نشان می‌دهد بخش اعظم مؤدیان در بخش مالیات مشاغل از مزایای تبصره ماده ۱۰۰ ق.م.م. استفاده می‌کنند. به همین جهت بدون تسلیم اظهارنامه مالیات مقطوعی را که در عموم موارد کمتر از مالیات حقه آنها برآورد شده به صورت مقطوع پرداخت می‌کنند. همچنین مالیات مقطوع موضوع تبصره ماده 100 ق.م.م در سال 1400 برای حدود یک میلیون و 800 هزار مؤدی شخص حقیقی و در سال 1401 برای حدود چهار میلیون مودی شخص حقیقی صفر بوده است که رشد بیش از 200 درصدی را نشان می دهد.

مهلت پرداخت مالیات تعیین شده تا چه زمانی است و آیا امکان تقسیط مالیات وجود دارد؟

مهلت پرداخت تا تاریخ 31 خردادماه 1402 تعیین شده است و در صورت عدم توانایی در پرداخت یکجای مالیات تعیین شده مؤدی می‌تواند آن را در چهار قسط به صورت مساوی پرداخت نماید. عدم پرداخت مالیات در موعد مقرر مشمول جریمه خواهد بود.

بازگشت

www.drhesaab.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *