دارندگان خودروهای بالای یک میلیارد تومان باید در سال ۱۴۰۰ مالیات بپردازند! این جمله کاملا صحیح و درست است. نمایندگان مجلس شورای اسلامی ساز و کار اخذ مالیات از خودروهایی که بالای یک میلیارد تومان ارزش دارند را در سال ۱۴۰۰ تعیین کردند. در ادامه بیان کردند دارندگان خودروهای با ارزش بالاتر از یک میلیارد تومان، بایستی مالیات سالانه مربوط به خودروهای تحت تملک خود و افراد تحت تکفل را حداکثر تا پایان بهمن ماه سال ۱۴۰۰ پرداخت نمایند. همراهان گرامی برای اطلاع بیشتر از این طرح تا انتها در این مقاله همراه ما باشید.
فهرست مطالب
۱ خودروهای بالای یک میلیارد تومان شامل مالیات میشوند
۲ مالیات سالانه یک درصدی برای خودروهای بالای یک میلیارد
۳ مثالی برای درک بهتر مالیات دهی به خودروهای میلیاردی
۴ آیا محاسبه مالیات خودروهای میلیاردی بر اساس قیمت روز آنها است؟
خودروهای بالای یک میلیارد تومان شامل مالیات میشوند
دارندگان خودرو های بالای یک میلیارد تومان باید در سال ۱۴۰۰ مالیات بپردازند این جمله گفته ی نمایندگان مجلس شورای اسلامی است که در جریان جلسه علنی مجلس و بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، بند الحاقی ۷ تبصره ۶ ماده واحده لایحه بودجه را بررسی کرده و آن را به تصویب رساندند. بر اساس این بند،کلیه مالکین( اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی) انواع خودروهای سواری و وانت دو کابین دارای شماره انتظامی شخصی به نام خود و فرزندان کمتر از ۱۸ سال و محجور تحت تکفل که در پایان هر سال مجموع ارزش آن ها بیش از ده میلیارد( ۰۰۰ /۰۰۰ /۰۰۰ /۱۰ )ریال باشد باید مالیات پرداخت کنند.
مالیات سالانه یک درصدی (1%)برای خودروهای بالای یک میلیارد تومان
بطور واضحتر میتوان گفت، خودروهایی که تا یک میلیارد تومان قیمت دارند، معاف از پرداخت مالیات سالانه هستند. اما خودروهای بالای یک میلیارد تومان به شرح جدول زیر مشمول پرداخت مالیات هستند:
مبالغ خودروها | میزان مالیات پرداختی |
مبلغ ده میلیارد ریال | معاف از مالیات |
مبلغ پانزده میلیارد ریال | مازاد ده میلیارد ریال یک درصد مالیات |
مبلغ سی میلیارد ریال | مازاد پانزده میلیارد ریال دو درصد مالیات |
مثالی برای درک بهتر مالیات دهی به خودروهای میلیاردی
۱. برای خودرو های ۱میلیارد ۲۰۰ میلیون تومانی:
۱۲,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰_۱۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰= ۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰
۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰ * ۱% = ۲۰,۰۰۰,۰۰۰
۲. برای خودرو های ۱میلیارد ۵۰۰ میلیون تومانی:
۱۵,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰_۱۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰= ۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰
۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰ * ۱% = ۵۰,۰۰۰,۰۰۰
۳. برای خودرو های ۳میلیارد ۵۰۰ میلیون تومانی:
۳۵,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰_۱۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰= ۲۵,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰
۲۵,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ * ۱%= ۴۱۰,۰۰۰,۰۰۰
۴. برای خودرو های ۳ میلیارد ۹۰۰ میلیون تومانی:
۳۹,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ _ ۱۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰= ۲۹,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰
۲۹,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ * ۱%= ۶۲۰,۰۰۰,۰۰۰
۵. برای خودرو های ۴ میلیارد ۸۰۰ میلیون تومانی:
۴۸,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ _ ۱۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰= ۳۸,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰
۳۸,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ * ۱%= ۹۲۰,۰۰۰,۰۰۰
با توجه به محاسبات فوق اگر مالک خودرویی که بطور مثال ارزش ریالی روز آن مازاد بر یک میلیارد تومان و ۲۰۰ میلیون تومان هم باشد، باید سالانه ۱درصد از آن ۲۰۰ میلیون تومان را به عنوان مالیات بپردازد یعنی دو میلیون (از بابت مازاد بر یک میلیارد تومان) . یا چنانچه فردی ارزش ریالی خودرواش مازاد بر ۱میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هم نیز باشد، باید سالانه ۱درصد از آن ۵۰۰ میلیون تومان را تحت عنوان مالیات پرداخت کند که معادل ۵ میلیون تومان است.
همچنین برای خودرویی با ارزش بطور مثال سه میلیارد و ۵۰۰ هزار تومان، بایستی سالانه ۴۱ میلیون تومان مالیات پرداخت شود یعنی مازاد بر ۱ میلیارد تومان بابت ۲ میلیارد ۵۰۰ میلیون تومان باید سالانه ۱ درصد مالیات بپردازد که معادل ۴۱ میلیون تومان است. یا برای خودرو با ارزش سه میلیارد و ۹۰۰ هزار تومان، پرداخت سالانه ۶۲ میلیون تومان بهعنوان مالیات ضروری است. به این معنی که مازاد بر ۱ میلیارد تومان بابت ۲ میلیارد ۹۰۰ میلیون تومان باید سالانه ۱ درصد مالیات بپردازد که معادل ۶۲ میلیون تومان است.
بطور مثال برای یک خودرو چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی، در مجموع سالانه ۹۲ میلیون تومان مالیات محاسبه خواهد شد. به این معنی که مازاد بر ۱ میلیارد تومان باید بابت ۳ میلیارد ۸۰۰ میلیون تومان سالانه یک درصد مالیات بپردازید که معادل ۹۲ میلیون تومان است. به نظر نمیرسد این ۹۲ میلیون تومان برای دارنده خودروی حدودا پنج میلیارد تومانی، رقم چندان قابل توجهی باشد که افرادی با میزان دارایی این چنینی را از خرید این خودروهای میلیاردی باز دارد.
آیا محاسبه مالیات خودروهای میلیاردی بر اساس قیمت روز آنها است؟
محاسبه مالیات هر خودروی میلیاردی با توجه به قیمت روز آن خودرو و همچنین تاریخ ساخت یا واردات آن است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور تا پایان سال ۱۳۹۹ تعیین و اعلام شده است. سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است نسبت به تعیین دارایی های مشمول و ارزش آنها حداکثر تا پایان خرداد ماه سال ۱۴۰۰ اقدام کند و مراتب را به نحو مقتضی به اطلاع اشخاص مشمول برساند. کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی مکلفند مالیات سالانه مربوط به خودروهای تحت تملک خود و افراد تحت تکفل را حداکثر تا پایان بهمن ماه سال ۱۴۰۰ پرداخت نمایند. ثبت نقل و انتقال خودرو هایی که به موجب این بند برای آنها مالیات وضع گردیده است قبل از پرداخت بدهی مالیاتی مورد انتقال شامل مالیات بر دارایی، نقل و انتقال قطعی و اجاره ممنوع است. به این معنی که اگر فردی قبل از پرداخت مالیات وضع شده در زمان مشخص شده برای پرداخت مالیات خودروی خود اقدامی نکند و زمانش نیز بگذرد آن فرد تحت هیچ شرایطی نمیتواند خودروی خود را سوار یا اجاره دهد و یا با خودروی خود هر نوع نقل و انتقال انجام دهد.
پس نتیجه میگیریم که: دارندگان خودروهای با ارزش بالاتر از یک میلیارد تومان، بایستی مالیات سالانه مربوط به خودروهای تحت تملک خود و افراد تحت تکفل را حداکثر تا پایان بهمن ماه سال ۱۴۰۰ پرداخت نمایند. متخلف از حکم این بند در پرداخت مالیات متعلقه مسئولیت تضامنی دارد. آیین نامه اجرایی این بند توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه و حداکثر تا پایان خردادماه سال ۱۴۰۰ به تصویب هیات وزیران میرسد.