اطلاع رسانی

ساماندهی معافیت‌های مالیاتی و کاهش تبعیض از مزایای مالیات بر مجموع درآمد

ساماندهی معافیت‌های مالیاتی و کاهش تبعیض از مزایای مالیات بر مجموع درآمد

پژوهشگر اندیشکده اقتصاد مقاومتی گفت: با اجرای مالیات بر مجموع درآمد، امکان شناسایی کل درآمد‌های افراد میسر می شود و از این طریق، راحت‌تر می ‌توان از افراد کم توان جامعه حمایت و از افراد با درآمد بیشتر، مالیات متناسب دریافت کرد.

   

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، علی ملک زاده پژوهشگر اندیشکده اقتصاد مقاومتی در خصوص ضرورت‌های تصویب مالیات بر مجموع درآمد گفت: در حال حاضر نظام مالیاتی، منبع محور است و باید به سمت شخص محور سوق یابد. وقتی شخص محور باشد، همه معافیت‌های مالیاتی تجمیع می ‌شود و یک معافیت به کل درآمد شخص تعلق می‌گیرد.

ملک زاده خاطرنشان کرد: هم اکنون معافیت‌های مالیاتی گسترده ای به دلایل متعدد وجود دارد و از طرفی برای برخی درآمد‌های پنهان مثل دلالی و … مالیاتی در نظر گرفته نمی ‌شود، لذا اگر مبنای مالیات شخص محور باشد، روی کل درآمد فرد، مالیات درنظر گرفته می شود و این نوع تبعیض ها کاهش می یابد.

پژوهشگر اندیشکده اقتصاد مقاومتی ادامه داد: از آنجاییکه در طرح مالیات بر عایدی سرمایه، کل درآمد اشخاص مشخص می‌شود، سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی متوجه می ‌شوند که از چه کسانی باید حمایت بیشتری کرد و یارانه و کمک‌های دولتی تعلق بگیرد و از چه کسانی در جامعه باید مالیات بیشتری اخذ شود.

ملک زاده افزود: همچنین وقتی شفافیت مالی افراد جامعه و میزان درآمدهایشان مشخص باشد، سایر نهادهای نظارتی مثل قوه قضاییه هم می‌ توانند راحت‌تر افرادی را که درآمد‌هایی با منابع نامشخص دارند را شناسایی کنند و با تخلفات مالی همچون پولشویی، رانت، رشوه و… راحت‌تر برخورد نمایند.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: در بیشتر کشور‌های پیشرفته هم، مبنای نظام مالیاتی شخص محور است و با شناسایی کل درآمد‌های افراد، افراد کم توان جامعه را شناسایی و مورد حمایت قرار می دهند. از سوی دیگر افرادی که درآمد و منابع بیشتر درآمدی دارند نیز سهم بیشتری مالیات می‌ دهند و به این صورت، فاصله طبقاتی نیز کاهش می ‌یابد.

www.drhesaab.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *