مطالب آموزشی

مدیران واحدهای تولیدی چگونه از افزایش مالیات پیشگیری نمایند؟

سلام به همراهان همیشگی دکتر حساب.پرداخت مالیات بردرآمد امری طبیعی و یا بهتر بگوییم امری واجب برای یک کشور برای اداره و رفاه مردمان آن کشور می‌باشد. کشورها توسط دولت‌ها (مدیران) که منتخب مردم می‌باشند اداره می‌گردد و هزینه‌های آنان و پروژه‌هایی که توسط آنان تهیه ‌می‌شود و همچنین امنیت کشور توسط پرداخت کننده های مالیات می‌بایستی تامین گردد حال آیا می‌دانید مدیران واحدهای تولیدی چگونه از افزایش مالیات پیشگیری نمایند؟

البته درآمد هایی که از سرمایه های ملی مانند معادن و نفت و گاز و غیره به‌دست می‌آید می‌بایستی در زیرساختهای یک کشور هزینه گردد نه بصورت هزینه های جاری که البته در کشور ما به‌علت تولید بسیار پایین و درنتیجه درامد ناخالص ملی دولت مجبور به هزینه نمودن با استفاده از درآمدهای سرمایه ای می‌باشد.

مقدمه فوق بر لزوم پرداخت عادلانه مالیات به دولت را مشخص و مختصرا توضیح می‌دهد.

فهرست مطالب  

۱ مدیران واحدهای تولیدی چگونه از افزایش مالیات پیشگیری نمایند؟

۲ هدف اصلی یک واحد تولیدی

۳ چگونه موضوعات ذکر شده می‌تواند در عدم افزایش یا به‌عبارت دیگر در کاهش پرداخت مالیات کمک کند؟

مدیران واحدهای تولیدی چگونه از افزایش مالیات پیشگیری نمایند؟

اما اینکه مدیران واحدهای تولیدی چگونه می‌توانند از افزایش مالیات پیشگیری نمایند را می‌توان امری طبیعی دانست تا راههای قانونی را برای جلوگیری از پرداخت بیشتر مالیات پیشگیری نمایند. یا به‌عبارت دیگر مالیات کمتری پرداخت نمایند.
برای اینکه به یک نتیجه جامع برسیم اول از همه هدف یا اهداف کلی یک واحد تولیدی را تعریف می‌کنیم.

هدف اصلی یک واحد تولیدی

به‌طور کلی هدف اصلی یک واحد تولیدی عبار‌ت‌است از:

  1. در اختیار گرفتن نیروی کار
  2. آموزش متخصص و کاربردی نیروی کار
  3. استفاده از ماشین الات مناسب برای ساخت تولیدات
  4. خرید ملک و ساخت کارخانه
  5. خرید مواد اولیه برای تولید یک کالا
  6. صادرات کالای تولیدی

چگونه موضوعات ذکر شده می‌تواند در عدم افزایش یا به‌عبارت دیگر در کاهش پرداخت مالیات کمک کند؟

حال می‌پردازیم به اینکه چگونه موضوعات ذکر شده می‌تواند در عدم افزایش یا به‌عبارت دیگر در کاهش پرداخت مالیات کمک نموده ودر عین حال برای جامعه و کشور مفید واقع گردد.

خرید ملک و ساخت کارخانه در مناطق آزاد تجاری

  • خرید ملک و ساخت کارخانه: سال‌های متمادی است که دولت منطقه هایی از کشور را مناطق ازاد اعلام نموده و تسهیلات خاصی من‌جمله معافیت از پرداخت مالیات را برای آنها در نظر گرفته است مانند جزایر کیش و قشم و غیره. یک واحد تولیدی با در نظر گرفتن نوع تولیدات خود می‌تواند یکی از این مناطق را انتخاب و ساختمان کارخانه را در انجا بنا نماید.

استفاده از تجهیزات به‌روز

  • برای بهره بردن از هزینه استهلاک ساختمان کارگاه و حتی دفتر مرکزی ان می‌بایستی‌ حتما دارای تجهیزات بروز باشند.
  • همانند ساختمان، ماشین الات مورد استفاده و خط تولید می‌بایستی‌ به‌روز انتخاب و مورد بهره گیری قرار بگیرد.

در نظر گرفتن هزینه های قبل از بهره برداری

  •  هزینه های قبل از بهره برداری نیز از هزینه های قابل قبول می‌باشد.

استفاده از نیروی کار متخصص

  • نیروی کار یکی ازابزارهای بسیار مهم در امرتولید می‌باشد. در صورتیکه کارگاه از نیروی متخصص استفاده نماید که معمولا این نیروها هم کارایی بالا دارند و هم دستمزد بالایی را درخواست می‌نماید باعث بالا رفتن هزینه شرکت شده ضمن اینکه بازدهی اینگونه افراد در بالا بردن کیفیت و فروش بالاتری را خواهند داشت.

در نظر گرفتن هزینه‌های قابل قبول

  • هزینه های کارگری. هزینه حقوق؛ هزینه های رفاهی مانند مسکن و غذا و مسافرت و غیره در حدی که در قانون مالیاتهای مستقیم پیش بینی شده و قابل قبول می‌باشد میتواند باعث کاهش مالیات گردد.

نکته: کاهش در پرداخت مالیات یا جلوگیری از افزایش مالیات یعنی هزینه کردن. به‌عبارت دیگر بجای اینکه مثلا دولت به‌فکر مسکن کارگران باشد شرکت راسا می‌تواند در چهارچوب قانون اینکار را مسقیما انجام دهد. از این طریق هم رضایت کارگر فراهم شده و کمک به بهره وری می‌نماید و هم باری از روی دوش دولت برداشته شده و شرکت نیز مالیات کمتری پرداخت می‌نماید.

آموزش کارکنان

  • آموزش یکی از راههای کم کردن مالیات هزینه نمودن برای اموزش و به روز نگه داشتن کارگران و کارمندان است. این روشی است که کمک به بهره وری و کاهش مالیات می‌نماید.

تاسیس چند شرکت تولیدی پیوسته

  • ایجاد شرکت های اقماری (سابسیدری) در صورتی‌که تولیدات شرکت از قسمتهای مختلف ( پارت های مختلف ) تشکیل شده است. این شرکت میتواند چندین شرکت تولیدی تاسیس نموده که خود سهامدار انهاست و یک یا چند پارت یک کالا را در شرکتهای مختلف تولید نماید. با این کار بجای یک معافیت مالیاتی یک شرکت از معافیت شرکت های مختلف استفاده می‌نماید.
  • با تلفیق سود و زیان شرکتهای مختلف خود می‌تواند احتمالا مالیات کمتری پرداخت نمایند.

صادرات

  • صادرات به منظور کسب ارز دولت تسهیلات خاص مالیاتی قائل می‌گردد که در بخشنامه های دوره ای اعلام می‌نماید. این بهترین روش برای سود دهی بیشتر و در عین حال استفاده از تخفیفات مالیاتی گردد.

از آنجا‌یی که هزینه‌های قابل قبول هرساله توسط بخشنامه های مختلف از طرف سازمان امور مالیاتی اعلام می‌گردد توصیه می‌گردد از حسابداران و مشاوران مالیاتی که در امر اینگونه بخشنامه ها به روز می‌باشند بهره برده تا مالیات کمتری پرداخت گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *