دسته‌بندی نشده

همه چیز در مورد معافیت‌ در پرداخت بیمه تامین اجتماعی

✳️برخی از این معافیت‌ بیمه و همچنین مواردی که دولت متعهد به پرداخت تمام یا بخشی از حق‌بیمه کارفرمایان شده است:

کارفرمایان در صورت استخدام فارغ‌التحصیلان دانشگاهی از پرداخت حق بیمه معاف می‌شوند

در برنامه ششم توسعه، برای ترغیب کارفرمایان و کارآفرینان بخش خصوصی و تعاونی به جذب نیروی کار جوان نسبت به جذب فارغ‌التحصیلان دانشگاهی با مدرک حداقل کارشناسی به صورت کارورزی اقدام نمایند، از پرداخت سهم بیمه کارفرما برای مدت ۲ سال از تاریخ شروع به کار معاف هستند.

معافیت بیمه در کارگاه های کمتر از ۵ کارگر

معافیت حق‌بیمه سهم کارفرما طبق قانون معافیت از پرداخت سهم بیمه کارفرمایانی که حداکثر ۵ نفر کارگر دارند (مصوب ۱۶/۱۲/۶۱ مجلس شورای اسلامی):

 ▪ به منظور حمایت از کارگاه‌های کوچک و جلوگیری از ورشکستگی این کارگاه‌ها، که درآمد چندانی ندارند، این قانون به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و دولت موظف شد بخشی از حق‌بیمه این کارگاه‌ها را به سازمان تامین‌اجتماعی پرداخت کند.

 ▪ در این قانون تعدادی از مشاغل تولیدی و فنی، که در حال حاضر تعداد آن‌ها به ۳۹ شغل بالغ می‌شود، از ۲۰ درصد حق‌بیمه سهم کارفرمایی معاف شده‌اند و فقط ۱۰ درصد حق‌بیمه پرداخت می‌کنند.

 ▪ از ۱۰ درصد مذکور ۷ درصد سهم کارگر و ۳ درصد سهم کارفرما بابت حق‌بیمه بیکاری است. به موجب قانون مذکور دولت مکلف است هزینه مورد نیاز سال‌های آتی این مصوبه را در بودجه سال مربوطه پیش‌بینی و منظور کند.

 ▪ بر این اساس کارگاه‌های مذکور تا ۵ نفر از پرداخت حق‌ بیمه سهم کارفرما معاف هستند و بیش از ۵ نفر باید حق‌بیمه را به‌طور کامل (۳۰ درصد) پرداخت کنند. این امتیاز فقط شامل کارگاه‌های کوچک تا ۵۰ نفر بیمه‌ شده است و کارگاه‌های بزرگ از شمول این قانون خارج‌اند. همچنین کارخانجات، معادن، پیمانکاران و شرکت‌های خارجی از شمول این قانون مستثنا شده‌اند.

معافیت استخدام کارورز ( موضوع ماده ۷۱ برنامه ششم توسعه)

برای ترغیب کارفرمایان و کارآفرینان بخش خصوصی و تعاونی به جذب نیروی‌ کار جوان، چنانچه طی اجرای قانون برنامه نسبت به جذب فارغ‌التحصیلان دانشگاهی با مدرک حداقل کارشناسی به صورت کارورزی اقدام نمایند، از پرداخت سهم بیمه کارفرما برای مدت دو سال از تاریخ شروع به کار معاف می‌باشند.

 ▪ تبصره- آیین‌نامه‌ اجرائی این ماده شامل شیوه معرفی، زمینه‌‌های کاری اولویت‌دار و نحوه تأمین هزینه به پیشنهاد سازمان، سازمان اداری و استخدامی کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طبق بودجه سنواتی به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

معافیت بیمه در قرارداد پژوهشی

قراردادهای پژوهشی با شخص حقیقی مشمول پرداخت حق‌بیمه نیست.

 ▪ در صورتی که قرارداد پژوهشی با دانشگاه‌ها و مراکز علمی و موسسات تحقیقاتی وابسته به وزارتخانه‌ها منعقد شود و این موسسات فاقد بدهی بابت حق‌ بیمه به سازمان باشند یا کارکنان آن‌ها مشمول قانون تامین‌اجتماعی نباشند، این قراردادها از پرداخت حق‌بیمه معاف هستند.

معافیت بیمه کارگران جانباز و ایثارگر

معافیت حق‌بیمه سهم کارگر در مورد جانبازان و ایثارگران

 ▪ بر اساس این قانون کلیه ایثارگران و جانبازان که از طرف بنیاد شهید و… معرفی می‌شوند از پرداخت حق‌بیمه سهم کارگر (۷ درصد) معاف‌اند.

 ▪ در دستور اداری سازمان تامین‌اجتماعی در این زمینه اعلام شده است از آذرماه سال ۱۳۸۴ از حقوق و مزایای مشمول کسر حق‌ بیمه جانبازان و ایثارگران، بابت ۷ درصد بیمه سهم بیمه‌ شدگان مزبور شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون تامین‌ اجتماعی، مبلغی کسر نمی‌شود و تنها حق‌ بیمه سهم کارفرمایی آنان محاسبه و به سازمان پرداخت می‌شود.

 ▪ پرداخت ۷ درصد حق‌بیمه سهم بیمه‌شده این افراد، به سهم حق‌بیمه دولت اضافه و در زمره مطالبات سازمان تامین‌اجتماعی از دولت منظور خواهد شد.

معافیت حق بیمه قالی بافی و شاغلان صنایع دستی

 ▪ در اجرای قانون بیمه‌های اجتماعی قالیبافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع‌دستی شناسه‌دار (کددار) مصوب ۱۸/۵/۸۸ مجلس شورای اسلامی و آیین‌نامه اجرایی مربوطه (مصوب ۲۲/۹/۸۸) کارفرمایان کارگاه‌های مشمول قانون مذکور از معافیت برخوردارند و می‌توانند به منظور بهره‌مندی از معافیت حق‌بیمه سهم کارفرمایی (۲۰ درصد) بابت فرد دارای کارت مهارت فنی معتبر، مدارک مربوطه را به باجه دریافت شعبه ذی‌ربط ارائه کنند تا مشمول استفاده از این طرح شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *