قوانین و مقررات

سامانه صدور گواهی موضوع ماده 186 ق.م.م.

کدام مشاغل از ارایه اسناد و دفاتر مالی معاف شدند؟

بر اساس حکم ماده 186 قانون مالیات های مستقیم; صدور یا تجدید یا تمدید کارت بازرگانی و پروانه کسب یا کار اشخاص حقیقی یا حقوقی از طرف مراجع صلاحیت دار منوط به ارائه گواهی از اداره امور مالیاتی ذی ربط مبنی بر پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده می باشد و در صورت عدم رعایت این حکم، مسئولان امر نسبت به پرداخت مالیات های مزبور با مودی، مسئولیت تضامنی خواهند داشت.

در راستای تسهیل و تسریع فرآیند صدور گواهی موصوف و با تدوین و ابلاغ دستورالعمل شماره 200/1401/530 تاریخ 1401/04/18 ، از تاریخ 1401/09/01; تمامی مراحل دریافت استعلام گواهی مالیاتی موضوع ماده قانونی یاد شده، تهیه پاسخ و ارسال به مراجع قانونی صدور مجوز کسب یا کار، صرفا به صورت الکترونیکی و حسب مورد از طریق ارتباط مبتنی بر وب سرویس و یا ایجاد امکان ثبت الکترونیکی استعلام از طریق کارپوشه ای مخصوص در پنجره واحد سازمان امور مالیاتی کشور (My.tax.gov.ir) انجام می‌شود. بر این اساس چنانچه مودی، در نظام مالیاتی فاقد بدهی مالیاتی قطعی باشد یا نسبت به پرداخت یا ترتیب پرداخت آن اقدام نماید، گواهی مذکور بدون نیاز به مراجعه حضوری وی و به صورت برخط صادر می‌گردد. ارسال استعلام غیر الکترونیک (فیزیکی-کاغذی)، در حکم عدم استعلام است. بدیهی است پیش شرط انجام استعلام الکترونیکی از سوی مراجع صدور مجوز، منوط به داشتن/تشکیل پرونده مالیاتی فعال مودی در نظام مالیاتی می‌باشد.مشمولین استفاده از سامانه صدور برخط گواهی موضوع ماده 186 ق.م.م.

مراجع صدور مجوز: برای استعلام بدهی های مالیاتی مودی
کلیه مراجع قانونی صدور مجوز شامل اتاق های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، اتاق های تعاون، اتاق های اصناف و سایر مراجع قانونی صلاحیت دار صادرکننده کارت بازرگانی یا مجوز کسب وکار می باشند.
مودیان مالیاتی: برای مشاهده فهرست استعلامات و گواهی های صادرشده
وظایف مراجع متقاضی استفاده از خدمات سامانه صدور برخط گواهی موضوع ماده 186ق.م.م.

مراجع برای استفاده از خدمات سامانه باید فرم تقاضای استفاده از خدمات را از اینجا دانلود نمایند و فرم مذکور را به رابط معرفی شده در سازمان امورمالیاتی (دفترامور مودیان و خدمات مالیاتی معاونت درآمدهای مالیاتی) در پیوست نامه ارسال نمایند. مواردی که در فرم مذکور باید رعایت شود به شرح ذیل می­باشد:

  • درج شناسه ملی مرجع برای دسترسی به کارتابل مراجع الزامی است.
  • در صورتی که مرجع متقاضی، سازمان تابعه یک دستگاه اصلی باشد درج نام دستگاه اصلی الزامی می باشد.
  • در صورتی که مرجع متقاضی، زیرمجموعه یک سازمان تابعه باشد درج نام دستگاه اصلی و سازمان تابعه الزامی می باشد.

وظایف مودیان مالیاتی

مودی مکلف است ظرف مدت 10 روز

 از زمان اعلام بدهی مالیاتی، با مراجعه به کارتابل خود در درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور نسبت به پرداخت/ ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی اعلام شده اقدام نماید.چنانچه مودی ظرف مدت 10 روز اقدامی جهت پرداخت/ترتیب پرداخت بدهی های اعلام شده به عمل نیاورد، پاسخ لازم مبنی بر عدم امکان صدور گواهی مالیاتی به صورت سیستمی صادر می­شود.

همزمان با صدور پاسخ استعلام برای مراجع قانونی (اعم از صدور گواهی یا اعلام عدم امکان صدور گواهی) مراتب از طریق پیامک به مودی اطلاع رسانی و اطلاعات پاسخ صادره  در کارتابل مودی و همچنین برای مرجع مربوطه قابل مشاهده است.اعتبار گواهی مالیاتی

گواهی مالیاتی به مدت سه ماه

 از تاریخ صدور دارای اعتبار بوده و صرفا برای مراجع قانونی استعلام کننده قابل استناد می باشد. این گواهی مفاصا حساب مالیاتی محسوب نمی­شود.

www.drhesaab.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *